Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μονή Κουδουμά - Η Μονή Κουδουμά και το διπλό θαύμα στο μανιασμένο πέλαγος ... , Το ιερό βήμα βρίσκεται μέσα σε μικρό σπήλαιο.

Μονή Κουδουμά - Η Μονή Κουδουμά και το διπλό θαύμα στο μανιασμένο πέλαγος ... , Το ιερό βήμα βρίσκεται μέσα σε μικρό σπήλαιο.. Συγκεκριμένα, η αναφορά γίνεται σε συμβόλαιο με χρονολογία 1280. Δύσκολα θα εξασφαλίσετε το φαγητό σας με το ψάρεμα, αλλά ίσως να φανείτε τυχεροί και να εξασφαλίσετε μια καλή ψαριά για το τηγάνι. Ο ναός είναι καθιερωμένος στην κοίμηση της θεοτόκου. Να παρακολουθήσετε την πρωινή ή την απογευματινή λειτουργία στην μικρή εκκλησία της παναγίας με τις όμορφες εικόνες και τοιχογραφίες. Η ιερά μονή κουδουμά βρίσκετε στον νότιο μέρος του μεγαλύτερου νομού της κρήτης το ηράκλειο.

Η ιερά μονή κουδουμά στις νότιες ακτές της κρήτης. Ο κουδουμάς είναι για αυτούς που αποζητούν την όμορφη φύση, την ηρεμία, το ελεύθερο κάμπινγκ, την πεζοπορία, το κολύμπι σε παραλίες με πεντακάθαρα νερά αλλά χωρίς ομπρέλες και καρέκλες, χωρίς να φοβούνται την σχετική ταλαιπωρία για να φτάσουν μέχρι εκεί, που δεν τους ενοχλεί ότι το κινητό τους δεν θα έχει σήμα, που δεν θα τους λείψουν οι ανέσεις του πολιτισμού. Να απολαύσετε τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού στη νότια κρήτη και να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τους αστερισμούς ή να μετράτε τα αστέρια που πέφτουν συνεχώς με μοναδική λάμψη. Δεν υπάρχει πινακίδα προς στέρνες, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να στρίψετε δεξιά από το ηρώο που θα συναντήσετε μέσα στο χάρακα. Να παρακολουθήσετε την πρωινή ή την απογευματινή λειτουργία στην μικρή εκκλησία της παναγίας με τις όμορφες εικόνες και τοιχογραφίες.

Κρήτη: Η Μονή Κουδουμά και το διπλό θαύμα στο μανιασμένο ...
Κρήτη: Η Μονή Κουδουμά και το διπλό θαύμα στο μανιασμένο ... from www.fumara.gr
Ο ναός είναι καθιερωμένος στην κοίμηση της θεοτόκου. Και να μην μας διαφεύγει ότι η κρήτη, μετά τη μινωική περίοδο, παρέμεινε υποδουλωμένη στους ρωμαίους, άραβες, ενετούς, τούρκους και γερμανούς συνολικά πάνω από 11 περίπου αιώνες. Μετά από 10 χιλιόμετρα περίπου αφήστε το δρόμο αυτό και πάρτε την έξοδο προς αρχάνες. Να χαλαρώσετε και να ανακαλύψετε τη χαρά της ζωής κοντά στη φύση, μακριά από καταναλωτικά αγαθά και τεχνητές ανάγκες. Στην αρχή ανηφορίζει στην πλαγιά του βουνού κόφιναμέσα από ένα τραχύ τοπίο με βράχια και σκόνη, χαρακτηριστική εικόνα της ερημοποίησης που απειλεί την κρήτη ολοένα και περισσότερο. Το μοναστήρι είναι κοινοβιακό και οι περισσότεροι μοναχοί διαμένουν σε σπήλαια στην περιοχή. Αν είστε τυχεροί μπορεί να βρείτε άδεια κάποια από τις σπηλιές της παραλίας για σκιά και δροσιά. Να κολυμπήσετε στην υπέροχη παραλία με τα ψιλά βότσαλα και τα πεντακάθαρα νερά.

Παλαιότερα, η μονή είχε καταστραφεί, πιθανότατα από κουρσάρους, και ήταν εγκαταλελειμμένη.

Δεν θα μπείτε στις αρχάνες αλλά θα ακολουθήσετε τον περιφερειακό των αρχανών και θα συνεχίσετε μέχρι το χωριό χάρακας. Ο ναός είναι καθιερωμένος στην κοίμηση της θεοτόκου. See full list on explorecrete.com Ευτυχώς ο τοίχος του μοναστηριού λειτουργεί σαν ανεμοθραύστης και στην παραλία μπορείτε να συνεχίσετε αμέριμνοι τις βουτιές, ακόμα και αν μερικές εκατοντάδες. Η ιερά μονή κουδουμά βρίσκετε στον νότιο μέρος του μεγαλύτερου νομού της κρήτης το ηράκλειο. Αν ξεκινήσετε από το ηράκλειο, πάρτε τη λεωφόρο στέλιου καζαντζίδη που ξεκινά ανατολικά από το λιμάνι ηρακλείου και οδηγεί προς πεζά (έξοδος νο 3 στο χάρτη του ηρακλείου). See full list on el.wikipedia.org More images for μονή κουδουμά » Αν στις διακοπές σας θέλετε πολυκοσμία, πολλές επιλογές για διασκέδαση και αξιοθέατα, ο κουδουμάς δεν είναι για σας. Τις ακτές της κρήτης, και ειδικά τις νότιες, λυμαίνονταν κουρσάροι, πειρατές, έμποροι και. Να χαλαρώσετε και να ανακαλύψετε τη χαρά της ζωής κοντά στη φύση, μακριά από καταναλωτικά αγαθά και τεχνητές ανάγκες. Στην αρχή ανηφορίζει στην πλαγιά του βουνού κόφιναμέσα από ένα τραχύ τοπίο με βράχια και σκόνη, χαρακτηριστική εικόνα της ερημοποίησης που απειλεί την κρήτη ολοένα και περισσότερο. About press copyright contact us creators advertise developers terms privacy policy & safety how youtube works test new features press copyright contact us creators.

Ο ναός είναι καθιερωμένος στην κοίμηση της θεοτόκου. Η ιερά μονή παναγίας κουδουμά βρίσκεται στα νότια του νομού ηρακλείου και είναι ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της κρήτης. Να παρακολουθήσετε την πρωινή ή την απογευματινή λειτουργία στην μικρή εκκλησία της παναγίας με τις όμορφες εικόνες και τοιχογραφίες. Παλαιότερα, η μονή είχε καταστραφεί, πιθανότατα από κουρσάρους, και ήταν εγκαταλελειμμένη. See full list on el.wikipedia.org

Μονή Κουδουμά Archives - slpress.gr
Μονή Κουδουμά Archives - slpress.gr from slpress.gr
About press copyright contact us creators advertise developers terms privacy policy & safety how youtube works test new features press copyright contact us creators. Δύσκολα θα εξασφαλίσετε το φαγητό σας με το ψάρεμα, αλλά ίσως να φανείτε τυχεροί και να εξασφαλίσετε μια καλή ψαριά για το τηγάνι. Δεν θα μπείτε στις αρχάνες αλλά θα ακολουθήσετε τον περιφερειακό των αρχανών και θα συνεχίσετε μέχρι το χωριό χάρακας. See full list on el.wikipedia.org Να κάνετε κάμπινγκ μέσα στο πευκοδάσος δίπλα στο μοναστήρι ή στην παραλία μπροστά ακριβώς από αυτό. Να απολαύσετε τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού στη νότια κρήτη και να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τους αστερισμούς ή να μετράτε τα αστέρια που πέφτουν συνεχώς με μοναδική λάμψη. Συγκεκριμένα, η αναφορά γίνεται σε συμβόλαιο με χρονολογία 1280. Η κυριακή της σταυροπροσκύνησης ήδη πέρασε.

Αν είναι πραγματικά ο κουδουμάς ένας επίγειος παράδεισος στην κρήτη θα το αποφασίσετε εσείς.

Δύσκολα θα εξασφαλίσετε το φαγητό σας με το ψάρεμα, αλλά ίσως να φανείτε τυχεροί και να εξασφαλίσετε μια καλή ψαριά για το τηγάνι. Συγκεκριμένα, η αναφορά γίνεται σε συμβόλαιο με χρονολογία 1280. Στο σπήλαιο του αγίου αντωνίου υπάρχει και ομώνυμο εκκλησάκι. Παλαιότερα, η μονή είχε καταστραφεί, πιθανότατα από κουρσάρους, και ήταν εγκαταλελειμμένη. Να κολυμπήσετε στην υπέροχη παραλία με τα ψιλά βότσαλα και τα πεντακάθαρα νερά. Να κάνετε κάμπινγκ μέσα στο πευκοδάσος δίπλα στο μοναστήρι ή στην παραλία μπροστά ακριβώς από αυτό. Μετά από 10 χιλιόμετρα περίπου αφήστε το δρόμο αυτό και πάρτε την έξοδο προς αρχάνες. Η κυριακή της σταυροπροσκύνησης ήδη πέρασε. Το όνομα κουδουμάς είναι πιθανότατα επώνυμο. See full list on el.wikipedia.org Υπάρχουν πινακίδες που θα σας καθοδηγήσουν και δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσετε το δρόμο. Δημιουργήθηκε στα βυζαντινά χρόνια και μετά από αιώνες ερήμωσης. Ευτυχώς ο τοίχος του μοναστηριού λειτουργεί σαν ανεμοθραύστης και στην παραλία μπορείτε να συνεχίσετε αμέριμνοι τις βουτιές, ακόμα και αν μερικές εκατοντάδες.

More images for μονή κουδουμά » Υπάρχουν πινακίδες που θα σας καθοδηγήσουν και δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσετε το δρόμο. See full list on explorecrete.com Να απολαύσετε τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού στη νότια κρήτη και να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τους αστερισμούς ή να μετράτε τα αστέρια που πέφτουν συνεχώς με μοναδική λάμψη. Αν είστε τυχεροί μπορεί να βρείτε άδεια κάποια από τις σπηλιές της παραλίας για σκιά και δροσιά.

Φωτογραφίες από τη Μονή Κουδουμά
Φωτογραφίες από τη Μονή Κουδουμά from www.explorecrete.com
Από την πόλη του ηρακλείου απέχει 70 χλ και από το τελευταίο. See full list on el.wikipedia.org More images for μονή κουδουμά » Να παρακολουθήσετε την πρωινή ή την απογευματινή λειτουργία στην μικρή εκκλησία της παναγίας με τις όμορφες εικόνες και τοιχογραφίες. Δημιουργήθηκε στα βυζαντινά χρόνια και μετά από αιώνες ερήμωσης. Ο κουδουμάς είναι για αυτούς που αποζητούν την όμορφη φύση, την ηρεμία, το ελεύθερο κάμπινγκ, την πεζοπορία, το κολύμπι σε παραλίες με πεντακάθαρα νερά αλλά χωρίς ομπρέλες και καρέκλες, χωρίς να φοβούνται την σχετική ταλαιπωρία για να φτάσουν μέχρι εκεί, που δεν τους ενοχλεί ότι το κινητό τους δεν θα έχει σήμα, που δεν θα τους λείψουν οι ανέσεις του πολιτισμού. Να χαλαρώσετε και να ανακαλύψετε τη χαρά της ζωής κοντά στη φύση, μακριά από καταναλωτικά αγαθά και τεχνητές ανάγκες. See full list on explorecrete.com

Στην αρχή ανηφορίζει στην πλαγιά του βουνού κόφιναμέσα από ένα τραχύ τοπίο με βράχια και σκόνη, χαρακτηριστική εικόνα της ερημοποίησης που απειλεί την κρήτη ολοένα και περισσότερο.

Από τις στέρνες ξεκινά ο χωματόδρομος προς τη μονή κουδουμά. Οι γερμανοί επιχειρούν να μετατρέψουν το μοναστήρι σε φυλάκιο. See full list on explorecrete.com See full list on explorecrete.com Ο κουδουμάς είναι ένας γλυκός τόπος όταν ο καιρός είναι καλός, αλλά μπορεί να γίνει άγριος και αφιλόξενος όταν λυσσομανά ο βοριάς που παίρνει δύναμη κατεβαίνοντας από τους γκρεμούς του κόφινα και κάνει τη θάλασσα να γεμίζει λευκά «προβατάκια», όπως λέμε στην κρήτη. See full list on el.wikipedia.org Υπάρχουν πινακίδες που θα σας καθοδηγήσουν και δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσετε το δρόμο. Δεν υπάρχει πινακίδα προς στέρνες, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να στρίψετε δεξιά από το ηρώο που θα συναντήσετε μέσα στο χάρακα. Στο σπήλαιο του αγίου αντωνίου υπάρχει και ομώνυμο εκκλησάκι. Μετά από 10 χιλιόμετρα περίπου αφήστε το δρόμο αυτό και πάρτε την έξοδο προς αρχάνες. Αν είναι πραγματικά ο κουδουμάς ένας επίγειος παράδεισος στην κρήτη θα το αποφασίσετε εσείς. Από το χάρακα θα συνεχίσετε προς στέρνες, όπου θα φτάσετε σε μια ώρα περίπου από το ηράκλειο. Ο κουδουμάς είναι για αυτούς που αποζητούν την όμορφη φύση, την ηρεμία, το ελεύθερο κάμπινγκ, την πεζοπορία, το κολύμπι σε παραλίες με πεντακάθαρα νερά αλλά χωρίς ομπρέλες και καρέκλες, χωρίς να φοβούνται την σχετική ταλαιπωρία για να φτάσουν μέχρι εκεί, που δεν τους ενοχλεί ότι το κινητό τους δεν θα έχει σήμα, που δεν θα τους λείψουν οι ανέσεις του πολιτισμού.